Броят на жертвите на проливните дъждове, връхлетели западната част на Япония,

...
Броят на жертвите на проливните дъждове, връхлетели западната част на Япония,
Коментари Харесай

Над 50 са вече жертвите на дъждовете в Япония, издирват още 48 изчезнали

Броят на жертвите на проливните дъждове, връхлетели западната част на Япония, набъбна до минимум 51, а 48 индивида са в неопределеност, заяви през днешния ден телевизионният канал Ен Ейч Кей, представен от ДПА.

В западната префектура Хирошима, която е измежду най-тежко потърпевшите от естествената буря, е доказана гибелта на минимум 23 души, а 21 са водят за изчезнали. В префектура Ехиме, на югозападния остров Шикоку, са починали 18 индивида.

Проливните дъждове в южната и западната част на Япония не стопират от няколко дни, напомня Българска телеграфна агенция. 

Щетите, нанесени от рекордните дъждове най-много в регионите на Хирошима, Киото и Окаяма, нарастват с всеки минал час. Необичайно изобилните превалявания провокираха невиждани пороища, свлачища и наводнения. Много хора в засегнатите региони се оказаха хванати в капан в домовете си, откакто не извършиха заповедите на локалните управляващи да се изтеглят, заяви Франс прес.

На изключителна среща министър председателят Шиндзо Абе подреди на министрите си да слагат преди всичко спасяването на живота на хората и да бъдат изпратени екипи в засегнатите региони, съобщи още ДПА.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР